2024. június 23., vasárnap - Zoltán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Érvénybe lépett az MTSZ módosított Oktatási Szabályzata

Pontos fogalmak és egységes tanfolymai működés
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Az Oktatási Bizottság közel három évnyi munkáját lezárva 2022. május 17-én a Magyar Természetjáró Szövetség elnöksége elfogadta a természetjáró képzések alapfogalmait, irányelveit és vizsgakövetelményeit egységes szerkezetben foglaló szabályzat aktualizált változatát.


A végleges eredményt az alapfokú tájékozódási, gyalogos bronz és ezüst fokozatú túravezetői, valamint az útjelző-vezetői képzések szervezésében jártas szakemberek gyakorlati tapasztalataira alapozott igényfelmérés és szakmai párbeszéd előzte meg. Az idén aktualizált oktatási szabályzat tartalmilag és formailag letisztultabb lett: a pontos alapfogalmak mellett megtalálhatók benne az MTSZ által hitelesített képzések megvalósításának feltételei, az egységes vizsgakövetelmény rendszer és a vizsgáztatás folyamata, valamint a tanfolyam szervezés részletes leírása.


Az Oktatási Bizottság arra kéri az érintett természetjáró tagszervezeteket, hogy legyenek szívesek elolvasni még azelőtt a szabályzatot, mielőtt belekezdenének egy képzés megszervezésébe, hiszen rengeteg kérdésre választ kapnak benne és annak útmutatóiban.


Ahogy arról már korábban is tájékoztattunk mindenkit, a Magyar Természetjáró Szövetség oktatási rendszerében tervezett természetjáró képzések szervezőinek első lépésben regisztrálni kell tanfolyamukat a far.nive.hu oldalon, majd azután a kapott nyilvántartási számmal együtt el kell végezni az MTSZ Oktatási Bizottsága (OB) felé a bejelentést, amelynek nyomtatványa megtalálható a www.mtsz.org honlap Oktatási Bizottság aloldalának csatolt dokumentumai között. Akkor tekinthető elfogadottnak a képzés bejelentése, amikor az OB írásbeli jóváhagyása és a tanfolyam regisztrációs száma megérkezik a szervező által megadott kapcsolattartási ímélcímre!


Ha az Oktatási Bizottság oldalán található Oktatási Szabályzattal, tanfolyam és vizsgabejelentő dokumentumokkal, tanfolyam és vizsga indításával kapcsolatban kérdések merülnek fel, vagy további segítségre van szükségük, akkor kérjük, hogy szíveskedjenek előzetesen egyeztetni az Oktatási Bizottsággal az oktatas@termeszetjaro.hu címen. A bizottság tagjai örömmel állnak a tagszervezetek segítségére!MTSZ Országos Központ
fotó: stockphoto


Cikk első megjelenése: 2022-06-24 15:55

Kapcsolódó oldalak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 0 esemény
 • 3 150 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 297 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter