2024. május 24., péntek - Eszter, Eliza
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Regisztrációs felület
Magyar Természetjáró Szövetség

Regisztrációs felület

A Magyar Természetjáró Szövetség tagregisztrációs oldala


 
A Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezeteinek térképe, székhelyük alapján éves bontásban (Nagyításért kattints a képre. forrás: www.turistaterkepek.hu)
 
 
A Magyar Természetjáró Szövetség egy új tagszervezeti regisztrációs felületet indít 2023. január 1-jétől. Innentől a tagság megújítását és az újonnan csatlakozott egyesületeknek az adminisztrációt is ezen a felületen kell elvégezni, továbbá a tagdíj befizetések dokumentálása is ennek a felületnek a segítségével fog történni. 
Tudnivaló magánszemélyeknek
 
Felhívjuk az MTSZ tagság iránt érdeklődők figyelmét, hogy a Civil Törvény (2011. évi CLXXV.) értelmében a Magyar Természetjáró Szövetségnek magánszemély tagjai nem lehetnek. Ahhoz, hogy valaki MTSZ tagsági igazolással rendelkezzen, csatlakoznia szükséges regisztrált tagegyesületeink egyikéhez.

 

Tudnivaló regisztrációval rendelkező tagszervezeteinknek

A kapcsolattartónak be kell lépni az új regisztrációs felületre, vagy, ha nincs még profilja, akkor regisztrálni és el kell végeznik az adategyeztetést. A felületre belépve szükséges az adatokat ellenőrizni és - hiba esetén - javítani. Ezek után e-mailben megy ki tájékoztatás a fizetési tudnivalókról és lépésekről.


A tagdíj befizetésére az adatok általunk történő ellenőrzése után lesz lehetőség, amelynek sikerességéről külön e-mailben fogjuk értesíteni a kapcsolattartót. Fontos, hogy a kapcsolattartó innentől nem csak információkat kap az e-mail címére, hanem felhasználóvá is válik a felületen, ezért központi, egyesületi e-mail címet csak abban az esetben ajánlunk megadni, ha az oda érkező leveleket valóban csak a kapcsolattartó vagy a vezetőség látja.

A 2022-ben MTSZ tagsági jogviszonnyal rendelkezett szervezeteinket kérjük, hogy a 2023. évre szóló tagságukat a tagdíj befizetésével március végéig újítsák meg. Kérjük, hogy vegyék figyelembe a 2023. május 20-án megrendezésre kerülő éves rendes közgyűlésre vonatkozó fontos ismérvet, ami szerint azon tagszervezet képviselői jogosultak szavazni, melyek a választmányi ülés előtt 60 nappal a Szövetségben érvényes tagsággal rendelkeztek!

Azok, akiknél évkihagyás történt, kérjük a tagsag@termeszetjaro.hu email címre küldjék el az egyesület nevét, címét és egy kapcsolattartói e-mail címet. Ez követően és ez alapján kapnak majd lehetőséget az új regisztrációs felületen a 2023-as tagsági regisztrációra.

Azok a szervezetek akiknél a 2022-es tagsági regisztráció óta változás történt a bejegyzésükben, alapszabályukban, kérjük hogy a 2023-as regisztráció során, a felületen vezessék át az adatokban történt változásokat.

Tudnivaló újonnan regisztráló tagszervezeteknek

Ha az MTSZ tagszervezete szeretne lenni, akkor az első lépés az, hogy a tagsag@termeszetjaro.hu  email címre elküldi az egyesület nevét, címét és egy kapcsolattartói e-mail címet. Ez alapján kap lehetőséget az adategyeztetésre, amelyet már az elküldött regisztrációs felületen kell megtenni. 

Itt az adatok kitöltését az adatokat beküldő fél is elvégezheti (ő lesz megjelölve kapcsolattartónak), de ha szükséges, akkor másik kapcsolattartót is megadhat. A tagdíj befizetésére az adatok általunk történő ellenőrzése után lesz lehetőség, amelynek sikerességéről külön e-mailben fogjuk értesíteni a kapcsolattartót.

 

Adat változások bejelentése:

A regisztráció lezárása – az az a tagsági érvényesítést követően, év közben az adatok módosítására nincs lehetőség a felületen. Minden adat, kapcsolattartó vagy képviselő változást a tagsag@termeszetjaro.hu címre kell jelezni.

A 2013-2021. években regisztrált tagszervezetek listái itt érhetőek el:

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013

  

Tudnivaló a tagsági díjról

A tagdíj mértéke 100 fő regisztrált tagig 10.000 Ft, 101 főtől 20.000 Ft. Bankszámlaszámunk: 58600551-11216931-00000000, a tagdíjat csak a regisztrációs felületen beadott csatlakozási kérelem jóváhagyó elbírálását követő értesítés után kell megfizetni!
 

Tudnivaló az MTSZ érvényesítő matricáról

A tagszervezet által leadott létszám alapján érvényesítő matricákat adunk át a tagszervezet részére, amely nem sorszámozott. Az egyesületi tagok ezzel tudják igazolni, hogy szervezetük az MTSZ tagja. Az MTSZ igazoló matricát a saját egyesületi igazolványra lehet felragasztani. Amennyiben az egyesület nem rendelkezik saját igazolvánnyal, akkor díjmentesen tudunk biztosítani egy papír alapú természetjáró igazolványt.

 

Ahhoz, hogy egy tagszervezetünk tagja:

 • a természetjáró minősítést szabályosan végezhesse,
 • MTSZ kitüntetésre jelölhessék, abban részesülhessen, vagy
 • MTSZ képesítést (túravezetői, útjelző-vezetői) szerezhessen,

 

rendelkeznie kell MTSZ érvényesítő matricával.

A 2019-es évtől a tagszervezetnek kell igazolnia az egyes minősítési fokozatok elbírálásánál, illetve a kitüntetési javaslat felterjesztésénél, hogy az érintett személy az adott időszakban rendelkezett-e érvényes MTSZ tagságot igazoló matricával vagy a korábban kiadott „tagsági” kártyával, azaz egyesülete által kapcsolódott a Szövetséghez.

Tájékoztatásul közöljük, hogy az MTSZ érvényesítő matricához nem kérjük a tagszervezet tagjainak a személyes adatait!

 
 

MTSZ kiadványok

Az aktuális árlistában megjelölt kiadványokat az érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező tagszervezetek 25 % kedvezménnyel vásárolhatják meg online a Turistashopban. A vásárlási kedvezményre feljogosító kuponkódot a tagdíj beérkezése után e-mailben küldjük meg a kapcsolattartók részére. A kiadványokat ezen az oldalon tekintheti meg.


Tudnivalók a TEKA-ról (Természetjáró Kedvezménykártya)

A Természetjáró Kedvezménykártyát (TEKA) a turistashopban lehet megvásárolni. Teljes ára bruttó 4900 Ft, azonban az érvényes MTSZ tagsággal rendelkező tagegyesületek tagjai kedvezményesen 1500 forintért juthatnak hozzá. Újdonság, hogy a kártya érvényességi ideje a vásárló által választott hónaptól kezdődően 13 hónapig tart.

 

A kedvezményes TEKA vásárlására két lehetőséget biztosítunk attól függően, hogy ennek az árát:

 • az egyesületi tag maga fizeti ki a saját számlaszámáról, vagy
 • a tagszervezet rendezi.

 TEKA igénylése egyesületi tag esetén

Minden tagszervezetünk részére kiadunk egy egyedi kuponkódot, amit annyiszor lehet felhasználni, amekkora taglétszámot korábban leadott az adategyeztető nyilatkozaton. A kódokat a tagdíj befizetése után e-mailen küldjük el a tagszervezeti vezetők részére.

 

 

A Természetjáró Kedvezménykártyát mindenkinek saját magának kell megrendelnie a turistashopban, ezért a vezetőknek kiadott egyedi kuponkódot át kell adni az egyesületi tagoknak.

 
Kérjük a tagszervezeti vezetőket, hogy a visszaélések elkerülése érdekében kezeljék bizalmasan azt az információt, miszerint ezek a kódok többször felhasználhatóak.
 
TEKA igénylése tagszervezeti rendelés esetén

 

Amennyiben a TEKA árát a tagszervezet rendezi, abban az esetben lehetőséget biztosítunk csoportos megrendelésre is. Ilyen esetben kérjük, a vásárlási igényt jelezzék felénk a kartya@termeszetjaro.hu e-mail címen. Kizárólag egyeztetés után kérjük az összeg utalását és a nyilatkozatok postázását. Az elkészült kártyákat postai úton küldjük, de lehetőség van a személyes átvételre is az irodánkban. 
 

Tudnivalók a kapcsolattartásról

Nyilvántartott tagszervezeteink a következő linken érhetőek el:

 


Kérjük, szíveskedjenek leellenőrizni a szervezetre vonatkozó adatokat. Ha elavult információt vagy hiányosságot tapasztalnak, kérjük küldjék el azt el a
tagsag@termeszetjaro.hu email címre. Ugyanide várjuk a regisztrációval kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket.

Központi mobilszámunk: +36 20 377 2779


76222 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 0 esemény
 • 3 150 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 297 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter