2024. május 24., péntek - Eszter, Eliza
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Feliratkozás
Magyar Természetjáró Szövetség

Feliratkozás

Információk az MTSz hírlevélről

A Magyar Természetbarát Szövetség Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára az MTSz egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre.


A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén (közép-európai idő szerint).
 


Tartalma

A Hírlevél főbb tartalmi elemei:

- Fejléc
- Az elmúlt 7 nap hírei (az utolsó, max. 15 cikk címe, alcíme és bevezető szövege, hivatkozás a cikk oldalára)
- A következő 15 nap programjai (max. a következő 30 esemény; az esemény neve, időpontja, helyszíne vagy útvonala, hivatkozás az esemény oldalára)
- Statisztika (új oldalak az MTSz honlapon)
- Impresszum, leiratkozás

Az állandó tartalmi elemeken túl egyéb aktuális információk is helyet kaphatnak.


Technikai információk

A Hírlevél szándékosan a legegyszerűbb szöveges (plain-text) formátumban készül, minden felesleges formázás (képek, kiemelések, táblázatok, a webről külön letöltött elemek) nélkül.  A célunk az, hogy a hírlevél a legtöbb környezetben (Outlook, Gmail, mobiltelefonok) jól vagy legalábbis hiba nélkül jelenjen meg, külön adatforgalom generálása nélkül.

Tudjuk hogy nem korszerű, de a hírlevél nem tartalmaz olyan beágyazott elemeket, amelyek nézik, hogy az olvasók melyik cikket nyitják meg a hírlevél alapján.


A honlap szerkesztőinek

A hírlevél automatikus generálása szerdáról csütörtökre virradó éjfélkor történik. Ezt az időpontot a híreket és a programokat beküldő szerkesztőknek érdemes észben tartani: a Hírlevélbe csak az a cikk vagy esemény tud bekerülni, ami szerda késő este már beszerkesztett állapotban fenn van a honlapon.

Amit nem lehet elégszer hangsúlyozni: A cikk vagy az esemény elnevezése legyen beszédes! A cikk címsora alapján készül a hivatkozás a cikkre, ezért sem érdemes a cikk címét menet közben változtatni. Gyakori hiba még, hogy a cikk bevezető szövege önmagában nem ad elég információt, nem kelti fel az érdeklődést a továbbolvasáshoz.. Legyen tömör, de érdekes a bevezető szöveg!


Ferliratkozás módja

A honlap jobb oldali hasábjában van a Hírlevél blokk. Az E-mail cím felirat helyére írja be az email címét (ahová a levelet várja). Írja be az ellenőrző kódot. Válassza a "Feliratkozom" opciót, majd nyomja meg az OK gombot. A következő alkalommal már megküldjük a Hírlevél aktuális számát.
 Leiratkozás módja

A honlap jobb oldali hasábjában van a Hírlevél blokk. Az E-mail cím felirat helyére írja be az email címét (ahová a hírlevel most megy). Írja be az ellenőrző kódot. Válassza a "Leiratkozom" opciót, majd nyomja meg az OK gombot. A leiratkozás ezzel megtörtént. Ha továbbra is kapja a Hírlevelet, akkor küldje el az email címét az Impresszum oldalon látható címekre, és jelezze hogy mi a problémája.
 Nem kapta meg a Hírlevelet?

Ennek több oka lehet. Legjellemzőbb, hogy a levélszemét szűrője spam-nak nézi a kiküldött Hírlevelet.

A levélszemét szűrőben (ez mindenkinél máshol van) engedélyezze a noreply@termeszetjaro.hu címről, vagy a mtsz.org tartományról érkező leveleket. Az alábbi ábra az Outlook 2007 programból hoz példát, de más programokban is hasonlóan van megoldva.
 


Jó címet adott meg a feliratkozáskor? Ha nem tudja és a fentieket már ellenőrizte, jelezze a hibát az Impresszum oldalon megadott címeken. A levélben küldje el a feliratkozáshoz használt email címét is, ha van, akkor a felhasználónevét is (jelszót soha!)!


Kik szerkesztik a Hírlevelet?

A Hírlevél automatikusan készül a honlap friss cikkeiből és az eseménynaptár elemeiből.
Egyéb kiegészítő híreket a honlap adminisztrátorai tudnak elhelyezni. Elérhetőségüket az Impresszum oldalon találod meg.


Hol érhetőek el a régebbi hírlevelek?

A Hírlevél archívum-ban lehet olvasni a korábban kiküldött hírleveleket.


Más kérdésem lenne?

A Magyar Természetbarát Szövetség honlapján, az Impresszum oldalon találod meg az elérhetőségeinket.

12529 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 0 esemény
 • 3 150 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 297 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter