2024. június 23., vasárnap - Zoltán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Így zajlott az online tagsági találkozó

32 tagszervezet képviseltette magát
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

A 2021. március 20-án tartott online tagsági találkozón 32 természetjáró tagszervezet képviselője vett részt. Ahogy az minden tagsági és tematikus szakmai összejövetelen lenni szokott, úgy az eseményre jelentkezők most is elküldhették előzetesen a kérdéseiket és témajavaslataikat a Magyar Természetjáró Szövetség (továbbiakban MTSZ) részére. Ezeket figyelembe véve került meghatározásra a program tematikája.


Tassy Márk igazgató köszöntője után az MTSZ közeli és távlati jövőjéről tartott előadást Stramszky Judit szakmai igazgató. A kérdésre válaszként tartott előadás nemcsak az országos civil szervezet szakmai, hanem annak projekt, marketing és a nagyközönségi kommunikációs feladatainak ellátásáért felelős területek munkáját is bemutatta.

Mivel a résztvevők közül sokan jelen voltak azon az útjelző-vezetőknek 2021. január 30-án rendezett tematikus találkozón, amelynek kiemelt témája a turistautak helyezet és jövője volt, ezért az igazgatónő a márciusi összejövetel folytatásában röviden összefoglalta az ott elhangzottakat.

Az oktatásról tartott előadás kitért az Oktatási és Képzési Bizottság munkájára, a különböző szakágak túravezetői képzéseinek rendszerére, lehetőségeire és feltételeire.

A soron következő téma a Rendezvénytámogatás volt. Az MTSZ 2021. február 22-én kiadott tájékoztatása arról számolt be, hogy 2021-ben nem írja ki a két éve működő Rendezvénytámogatást, mivel a járványhelyzet miatt érvényben lévő óvintézkedések továbbra sem teszik lehetővé a csoportos rendezvények szervezését.

Makrai Kornél szakági munkatárs a minősítés kapcsán a megújult egyéni túranaplóról és egyéni túrajelentésről tartott előadást. A kérdések zöme a dokumentumok gyakorlati használatára irányult. Az újításra azért volt szükség, mert a korábban használt, nyomtatott kiadvány iránt csökkent a kereslet, ellenben egyre nagyobb igény jelentkezett a szabályzattal harmonizált, digitálisan elérhető formátumra.

Mivel az MTSZ közeli és távlati tervei című összefoglalóban részletesen kitért Stramszky Judit a kéktúrázásra, ezért a találkozó utolsó előtt része a témával kapcsolatban beérkezett kérdésre adott válaszról szólt.

A találkozó zárásakor sor került azokra a témákra, amelyek az eddig felsoroltakon kívül eső szakmai feladatokat érintették. Így szó volt a tagszervezetek egymás közötti kommunikációs kapcsolatának javításáról, az MTSZ természetvédelmi tevékenységéről és a zöld civil szervezetekkel való kapcsolattartásáról, a megújuló Természetjáró applikációról,a túravezetők és jelzésfestők online nyilvántartásáról, a szakosztályok és az egyesületek működésének nem pályázati úton történő segítéséről, a természetjáró emlékek és relikviák megőrzéséről és archiválásáról valamint a csoportos vadászatok bejelentési kötelezettségéről és egységes közzétételéről.

 

MTSZ Országos Központ

borítókép: stockphoto

Cikk első megjelenése: 2021-04-01 14:16

Kapcsolódó oldalak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 0 esemény
 • 3 150 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 297 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter