2024. június 23., vasárnap - Zoltán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Lezárult a 2021. évi Jelzésfestés pótpályázat

Több mint 2100 kilométer turistaút felújítása várható idén
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által kiírt Jelzésfestés pályázatot, amely lehetőséget kínál a klasszikus turistautak és a kéktúra elkopott turistajelzéseinek felújítására. A pályázók köre az MTSZ érvényes regisztrációval rendelkező tagszervezeteire és a hazánkban nyilvántartásba vett vállalkozásokra terjed ki.Az elmúlt napokban lezárult a pótpályázat időszaka, így a turistajelzés-felújítási munkák már gőzerővel zajlanak: a kéktúra mentén 120, a klasszikus turistautak esetében pedig 383 szakaszon. Az idei évben 81 pályázó több mint 2100 kilométer turistaút jelzésfelújítására vállalkozott, amelyért kilométerenként 16 000 forintot fizet az országos civil szervezet abban az esetben, ha a szakmai előírásoknak megfelel az elvégzett munka. Arról, hogy a vállalások hány százaléka valósul majd meg, legkorábban 2021. decemberében tudunk tájékoztatást adni olvasóinknak.

 

A tavalyi év egyik legnagyobb újítása az online pályázati felület bevezetése volt, amely jelentősen megkönnyítette mind a pályázók, mind a pályázat feldolgozásáért felelős kollégák munkáját. Az MTSZ saját fejlesztésű weboldalán zajlik a teljes dokumentumkezelés a pályázat benyújtásától egészen a munka befejezéséig, azaz a készre jelentésig.

 

2021.07.14-2021.07.19 között teljes körű karbantartás zajlott az MTSZ térinformatikai rendszerében, amely érintette a Jelzésfestés pályázat felületét is. A mai naptól azonban ismét akadálymentesen beküldhetők a készre jelentések, valamint azok az elvégzett jelzésfestésekről készített rövid összefoglalók is, amelyekben kitérnek a pályázók a munkavégzés közben tapasztalt problémákra és azokra az esetekre, amikor a szakmai füzetben leírtaktól eltérően került sor a problémák megoldására.

 

 

Az MTSZ ezúton kéri a tisztelt pályázókat, hogy megvalósított jelzésfestésekről publikált hírekben, cikkekben, közleményekben legyenek szívesek feltüntetni a pályázat forrását és a pályázat kiíróját. (Jelzésfestés pályázat 2021. – Magyar Természetjáró Szövetség)

 

 

MTSZ Országos Központ

fotó: MTSZ/Farkas Péter

Cikk első megjelenése: 2021-07-20 18:02

Kapcsolódó oldalak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 0 esemény
 • 3 150 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 297 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter