2024. június 23., vasárnap - Zoltán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Természetjárók a 11. Kocsonyafesztiválon

Miskolcon, a "Zöld sziget" sátorban
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség visszatérő kiállítóként - idén új elemekkel színesítve „zöld sátorbéli” kínálatunkat  - jelenünk meg ismételten Miskolc város nagysikerű téli rendezvényén.
A "Zöld sátor" a Kandia utca és a Csizmadia köz sarkán lévő parkolóban kerü felállításra.
Újdonságokkal a természetjárók
a miskolci Kocsonyafesztivál „zöld szigetén”
 
Standunkon ezúttal is készen állunk a természetjárás népszerűsítésére és megszerettetésére, melynek érdekében nemcsak közelgő programjaink ajánlásával, illetve tagegyesületeink, szakosztályaink legkülönfélébb túráinak, rendezvényeinek, jelvényszerző túramozgalmainak, tanösvényeinek megismertetésével teszünk, hanem mindezt
A Kárpátok világa bakancsban” címet viselő tematikus képanyag összeállításával is ötvözzük majd.
Az izgalmas bemutatkozás révén az érdeklődők amellett, hogy megismerkedhetnek szűkebb pátriánk természeti értékeivel, a határon túli kapcsolatoknak köszönhetően a Szövetség kitekintést nyújt a Kárpát-medence távolabbi környezetére is. Így találkozhatunk pl. az aggteleki-szlovák karszt képeivel, különös tekintettel arra, hogy 2010-2011.-ben a Nemzetközi Természetbarát Szövetség (NFI) nagy hagyományokkal rendelkező programsorozatába illeszkedően ezen táj az „Év vidéke” elnevezésű nemzetközi program középpontja.
Találkozzunk Miskolc múltjával és jelenével zöld szemmel is! címet viselő városismereti játékunkban érdekes nézőpontból ismerhetjük meg Miskolc természeti értékességét. A jelentkezőknek a belvárosi részen kell önállóan sétát tenniük, melynek során az egyes érintőpontok elérésével és a hozzájuk kapcsolódó kérdések megválaszolásával eleveníthetünk fel ismert és időnként elfeledett dolgokat. A kérdéseket tartalmazó ívek a Szövetség standján díjmentesen vehetők át, melyeket megoldás után ugyanott kell leadni. A helyes megfejtők között nyeremények is kisorsolásra kerülnek, miközben teljesítést követően a legnagyobb érték tudásunk fejlesztése.
A még aktívabb életet kedvelők figyelmébe ajánlunk egy hosszabb sétát, illetve két bükki túrát is.
2011.02.19.-én, szombaton Békakereső túra a Bálvány körül címmel   Ómassa-Csipkés-kút-Csurgó-Tölgyes-orom-Gyula-forrás-Ómassa útvonalon (táv: 12 km, szint: 450 m) tartja túráját a Miskolci Vasutas Sport Club Természetjáró Szakosztálya, Csarnai Béláné túravezető irányításával. Találkozó Diósgyőrben, a 8:15-kor induló autóbusznál. A túrán való részvétel díjmentes, az utazási költségről a jelentkezők maguk gondoskodnak.
2011.02.20.-án, vasárnap Békakereső séta az Avason elnevezésű városi sétára   kerül sor.
Találkozó a Városház téren, az Aranyszarvas gyógyszertár előtt 9 órakor. Az útvonal Erzsébet tér- Jézus kútja- Avasi templom, temető – pincesor – Avasi kilátó – Arborétum – Kálvária domb – Népkert. A sétán való részvétel díjmentes. Szeretettel várják az érdeklődőket a Miskolci Vasutas Sport Club Természetjáró Szakosztályának tagjai a sétát vezető Karlaki Lajosné túravezetővel.
Szintén 2011.02.20.-án vasárnap tartja a rendezvényhez kapcsolódóan túraprogramját a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete, melynek során az általuk nem oly rég létrehozott Majál rekreációs utak leghosszabb kombinációjára szeretnék a figyelmet felhívni. Találkozó: 9:00-kor Miskolcon, az 1/A-s autóbusz Felső-Majláth-i végállomásán. Az útvonal: Felső-Majláth - Pecér-völgy - Ostoros-tető - Égés-tető - Tisza-rét - Királyasztal - Lőtérkör - Majális-park - Felső-Majláth (táv: 14,3 km, szint: 294 m) Várható érkezés: 15:00 az indulás helyszínére. A túravezetők: Boronkai Tamás és Urbán Patrik A részvétel ingyenes, a túravezetők a túra útvonalát a résztvevők felkészültségétől függően, és az időjárási körülményekhez igazodva megváltoztathatják. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.
Ha fenti ajánlataink bármelyike elnyerte kedves olvasónk tetszését, akkor találkozzunk 2011.02.18-.20. között a miskolci Kocsonyafesztivál Zöld sátrában a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség standján és a túrákon.
Cikk első megjelenése: 2011-01-28 16:09

Kapcsolódó oldalak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 0 esemény
 • 3 150 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 297 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter