2024. június 23., vasárnap - Zoltán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Kéktúrákat érintő korlátozások
Magyar Természetjáró Szövetség

Kéktúrákat érintő korlátozások

KÉKRIASZTÁS!

Felhívjuk a kéktúrázók figyelmét, hogy az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) nyomvonalait is érintő erdőlátogatási korlátozások az alábbi időpontokban vannak érvényben.


Az őszi vadászatok miatt elrendelt erdőlátogatási korlátozások

2018. augusztus 27. és szeptember 30. között minden nap délután 15:00 órától másnap délelőtt 09:00 óra közötti napszakban erdőlátogatási tilalom van a Gemenc Zrt. vadászterületein.

Az AK és az RP-DDK egyes szakaszai érintettek.

Részletek:
Erdőlátogatási tilalom a Gemenc Zrt.-nél.

X

VERGA Zrt. vadászterületein is nagyvad vadászat folyik, amely több helyen is érinti az OKT útvonalát. A tilalmi időszak 2018. szeptember 1. és 2018. október 15. között a 9:00 óra előtt és 16:00 óra utáni napszakra vonatkozik.

Az OKT nyomvonala több helyen is érintett.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás a VERGA Zrt.-nél.

X

A Bakonyerdő Zrt., a VERGA Zrt. (fentebb) és a Budapesti Erdőgazaság Zrt. (lentebb) korlátozásnak megjelenésével a Bakony összes állami erdeiben folynak a nagyvad vadászatok. A Bakonyerdő Zrt. területén is érintett az OKT nyomvonala szeptember 1. és 30. között.

A tilalom megszegői 50.000 Ft pénzbírsággal sújthatóak, és a korlátozás rendszeres megszegése esetén teljeskörű tilalmat vezetnek be.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás a Bakonyerdő Zrt.-nél.

X

SEFAG Zrt. vadászterületein is kezdődik az őszi nagyvad vadászati szezon. A korlátozás 2018. szeptember 01. és 2018. október 31. között, naponta 15–9 óráig tart.

Az RP-DDK nyomvonala több helyen is érintett a Zselicben.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás a SEFAG Zrt.-nél.

X

A Mecsekerdő Zrt. a szeptemberi szarvasbőgés időszakában a Mecsekben és a Zselicben délutántól reggelig tartó részleges erdőlátogatási korlátozást rendel el 2018. szeptember 1-30-ig, minden nap 16.00 és másnap reggel 08.00 között.

Az RP-DDK nyomvonala több helyen is érintett.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás a Mecsekerdő Zrt.-nél.

X

A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy szeptember hónapban (naponta, délután 16.00 óra és reggel 8.00 óra közötti időszakban) az üzemi vadászterületein intenzív szarvas-vadászatot folytat.

Az RP-DDK nyomvonala több helyen is érintett.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás a Zalaerdő Zrt.-nél.

X

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. ezúton tájékoztatja a természetjárókat, hogy a területén 2018. őszén a szarvasbőgési szezonnal kapcsolatosan az alábbi területeken és az alábbi időszakokban vezettük be az erdő látogatásának korlátozását.

Az OKT nyomvonala több helyen is érintett szeptember 1. és október 7. között területenként eltérő időszakban és időpontokban.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás az Északerdő Zrt.-nél.

X

A Vértesi Erdő Zrt. életbe lépett korlátozásaiban az szerepel, hogy az OKT útvonala szabadon látogatható, de ettől függetlenül a környéken vadásznak.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás a Vértesi Erdő Zrt.-nél.

X

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Süttői Erdészeti Igazgatósága kezelésébe tartozó erdőterületeken 2018. szeptember 12-től 2018. szeptember 30-ig terjedő időszakban 16 óra után és 09 óra intenzív vadászat folyik. A korlátozás időtartama alatt a megjelölt turistautak sem vehetők igénybe.
Az OKT nyomvonala Vértestolna és Dorog között érintett.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-nél.

X

Az Egererdő Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy az üzemi vadászterületein elkezdődött a vadászati főidény. Ebben arra kérnek mindenkiit, hogy 2018. szeptember 14. és október 20. között, a hét minden napján délután 15.00 és reggel 9.00 közötti időszakban lehetőség szerint ne tartózkodjanak a vadászterületein!
Az Országos Kéktúra nyomvonala is érintett Mátraverebély és Mályinka között.

Részletek:
Erdőlátogatási korlátozás az Egererdő Zrt.-nél.

X

A korábban itt megjelent figyelemfelhívások az egyes erdészetek korlátazasait közlő oldalakon továbbra is megtatálhatók a menüpontok alatti képre kattintva.

Ugyanitt találhatók más turistautakat érintő lezárások és korlátozások is, ezért érdemes a túrák előtti tervezéskor azokon az oldalakon is tájékozódni.


   


A fentieket összesítő oldalunk itt érhető el:
Erdőlátogatási korlátozások.

MTSZ Országos Központ
18084 alkalommal
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 0 esemény
 • 3 150 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 297 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter